DS Metaal als trouwe opdrachtgever van het eerste uur

Dit jaar bestaat PUNT Personeelsdiensten vijf jaar. Al vanaf het begin, toen Loek het bedrijf opstartte, is DS Metaal een trouwe opdrachtgever gebleken. Waarom kozen ze destijds voor PUNT als de partner in personeel en hoe kijken ze tegen onze samenwerking aan na vijf jaar? Wij vroegen het eigenaar Harold Kostons.

Van robotlassen tot engineering
DS Metaal is een specialistisch lasbedrijf dat complexe lassamenstellingen levert. Ze streven naar maatwerk en topkwaliteit, of het nu over losse onderdelen of compleet geassembleerde eindproducten gaat. Deze expertise vraagt om geschikte technische vakmensen die in de hedendaagse arbeidsmarkt niet zo snel te vinden zijn. PUNT wordt daarom ingeschakeld om de juiste kandidaten te vinden voor alle specifieke vacatures. Soms doen we alleen de werving en selectie, maar vaak ontzorgen we met de gehele uitzendprocedure.


Harol Kostons: ,,In het verleden hebben wij al vaker samengewerkt met Loek. Hij kent het bedrijf door en door en hij weet precies welke mensen wij nodig hebben. Niet alleen kijkend naar de functie, maar ook gericht op onze bedrijfscultuur en verwachtingen. Toen Loek vijf jaar geleden zijn eigen onderneming startte, hebben wij daarom niet lang hoeven nadenken om hen in te schakelen voor onze personeelsdiensten. Vijf jaar later is het nog steeds een hele duurzame en goede samenwerking.’’

 

Ondersteuning in transitie van uitzendkracht naar vaste kracht

Momenteel lopen er verschillende technische vakmensen rond bij DS Metaal die zijn uitgezonden vanuit PUNT. ,,Wanneer iemand start bij ons op uitzendbasis willen wij altijd de mogelijkheid bieden om na bepaalde periode onder contract te komen bij DS Metaal. PUNT ondersteunt intensief in deze transitie. Als resultaat hebben wij daarom nu ook tien vakmensen vast in dienst die alle zijn gestart via PUNT. Dit benadrukt goed dat PUNT precies weet welke mensen perfect passen bij onze organisatie.’’, vertelt Harold.

 

‘Doe maar lekker normaal’

Wat Harold zo fijn vindt aan de aanpak van PUNT? ,,Dat is sowieso de persoonlijke benadering in combinatie met de no-nonsense houding. Ze zijn niet van de poespas en doen gewoon ‘lekker normaal’. Met hun hands-on aanpak streven ze ernaar om tijdig en effectief de juiste kandidaat aan te dragen. Wij weten dus ook dat ze nooit ‘de eerste de beste’ die ze vinden doorsturen. Dat is een fijn gegeven.’’

 

Meedenkend partner in personeel

Wij zijn geregeld te vinden op de werkvloer bij DS Metaal. Om een gesprekje te voeren met de manager of alles goed verloopt, maar ook om even in te checken bij de medewerker. Heeft deze het goed naar zijn zin op zijn werkplek? Heeft hij er plezier in? We vinden het belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn. Dit merkt Harold ook op. ,,PUNT zorgt goed voor hun mensen. Zowel de opdrachtgever als de werknemer. Ze komen vaak langs om even een praatje te maken met beide partijen. Ze nemen ons als opdrachtgever en daarnaast de uitzendkracht altijd in alles mee. Hier komt de persoonlijke touch weer in terug. Ze zijn dus echt een meedenkend en betrokken partner in personeel. Dat is heel sterk.’’, eindigt Harold.

 

Worden wij ook partner in personeel voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We sparren graag over jouw situatie!