De jaarlijkse PUNT kerstgroet

Elk jaar neemt Loek even de tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Hij markeert de mijlpalen en trotse momenten, maar vertelt ook over de ontwikkelingen die hij ziet in de arbeidsmarkt. Dat is dit jaar niet anders: 

Duurzame versterking
,,Dit jaar hebben we weer een mooie groei doorgemaakt en daarnaast ons team aangevuld. Naast het opbouwen van nieuwe relaties, zijn ook onze bestaande relaties duurzaam versterkt. Komend jaar hopen we voort te borduren op deze sterke connecties en ons klantenbestand weer verder uit te breiden.’’, aldus Loek.

Sterke visie
Het jaar 2024 begint voor PUNT met een krachtige visie, deelt Loek: “Dit jaar hebben we scherp in kaart gebracht wat onze toekomstvisie is en welke doelen we gezamenlijk willen bereiken, en vooral hoe we dit willen realiseren. Het komende jaar draait om het in de kracht zetten van ons team, zodat we de volgende stap kunnen maken. Zo hebben we de kantoorfuncties verduidelijkt en streven ernaar ons team verder uit te breiden met gepassioneerde en loyale mensen die geïnteresseerd zijn in – of willen groeien binnen – recruitment en relatiebeheer. We staan dan ook open voor vlotte en enthousiaste personen die proactief in de wedstrijd zitten en over een gezonde winnaarsmentaliteit beschikken”.


Kentering op de arbeidsmarkt
De arbeidsmarkt was in 2023 nog hectischer, vertelt Loek. Met name op het gebied van mentaliteit is een verschuiving te zien: ,,Wat we dit jaar duidelijk hebben opgemerkt, zowel vanuit ons perspectief als vanuit die van de werkgevers, is een verandering in betrouwbaarheid en loyaliteit van mensen. Dit is een zorgwekkende ontwikkeling die de markt alleen maar meer onder druk zet. ‘Waar zijn we met z’n allen mee bezig en waar leidt dit naartoe? Waarom ook? Is het steeds vanzelfsprekender om niet (eerlijk) te communiceren?’ waren gedachten die vaak door mijn hoofd spookten de afgelopen maanden. Hoeveel mensen zich niet aan afspraken houden als het gaat om komen opdagen bij sollicitatiegesprekken of zelfs na ondertekenen van het arbeidscontract zonder berichtgeving verstek laten gaan, dat is ongekend.

Ik ben ervan overtuigd dat mensen die wél oprecht en gemotiveerd zijn, kunnen groeien en van onschatbare waarde zijn voor de arbeidsmarkt in het algemeen. Het draait nu nóg meer om die intrinsieke wil dan om de certificaten en kennis. Personen met de juiste eigenschappen, motivatie, normen en waarden kunnen ver komen. Deze mensen matchen we het liefst aan een werkgever. Gelukkig is dit ook ruimschoots gelukt, met vaste aanstellingen en succesvolle omscholingsprojecten als voorbeelden. Als team zijn we hier dan ook enorm trots op.’’


Veel werkgeluk in 2024!
,,Ondanks de ‘frustraties’ omtrent de arbeidsmarkt, wensen ik en het volledige team van PUNT iedereen vooral weer heel veel werkgeluk toe in 2024. Neem de tijd om te bedenken wat je echt wilt, jaag je dromen na en wees niet bang om van koers te veranderen. Ben eerlijk voor jezelf en ook naar anderen. We staan klaar om zowel werkgevers als werkzoekenden te ondersteunen bij het vinden van die duurzame match. Maar laten we nu eerst genieten van de feestdagen en even lekker afschakelen met familie. Wie weet, zien we elkaar dan volgend jaar. Wij gaan er in ieder geval weer vol voor!’’