De beste kandidaat: Hoe selecteren we deze?

Binnen jouw bedrijf heb je een functie openstaan die moet worden ingevuld. Wellicht heb je al een duidelijk profiel voor ogen of wie weet ben je nog zoekende. Het belangrijkste is natuurlijk dat je een kandidaat vindt die perfect in jouw team en organisatie past. Wij zetten ons elke dag in om die optimale match tussen werkgever en werknemer te maken. Maar hoe vinden wij nu die beste kandidaat voor jouw functie? We leggen het je uit!

Functieprofiel naadloos afgestemd op organisatie
Een goed selectieproces start met het opstellen van een passend functieprofiel. Dit profiel omschrijft niet alleen de ‘harde’ eisen en benodigde skills voor de job, het geeft ook de soort mentaliteit en soft skills weer die iemand nodig heeft. 

Of je nu een duidelijk profiel klaar hebt liggen of niet, wij komen altijd bij je organisatie langs om alles na te lopen. We proeven dan meteen de sfeer op de werkvloer en maken hier en daar een praatje met de medewerkers. Zo krijgen wij een goed gevoel welke persoon perfect binnen jouw team zal passen. Het functieprofiel passen we hier vervolgens naadloos op af. 

Altijd persoonlijke screening met snelle opvolging
Is de vacature met het volledige functieprofiel effectief uitgezet via al onze kanalen? Dan kan de ‘matchmaking’ beginnen. Wij houden van een betrokken én snelle aanpak. Persoonlijke screening en tijdige opvolging van sollicitaties is dus dagelijkse gang van zaken. Zegt onze ervaring tijdens het screenen en eerste telefoongesprek dat deze persoon goed past bij jouw organisatie? Dan kan degene vaak dezelfde dag al langskomen bij ons op kantoor voor een kennismakingsgesprek. Zo houden we de snelheid erin.

Mentaliteit en motivatie is even belangrijk
Op welke factoren letten we dan tijdens een kennismakingsgesprek? Naast de gestelde vereisten voor het uitvoeren van een betreffende functie, zijn toch ook die soft skills en de mentaliteit van groot belang. Want we zeggen eerlijk, alles valt te leren met een grote portie intrinsieke motivatie en doorzettingsvermogen. Deze factoren zijn op de lange termijn voor jouw organisatie daarom veel waardevoller. Met de bedrijfscultuur en jouw team in ons achterhoofd selecteren we de kandidaat die het best bij jouw organisatie past. Op deze manier verkrijg jij een échte duurzame medewerker en geen snelle opvulling van je functie. 

Werken we uiteindelijk een tijdje samen? Dan gaat voorgaand proces steeds sneller en soepeler. Wij kennen jouw bedrijf door en door, waardoor we precies weten welke persoon de juiste is voor de functie. Als een geoliede machine maken we zo telkens die perfecte match. Op snelle termijn én voor een lange periode. 

Gaan we samen op zoek naar de beste kandidaat voor jouw openstaande functie? Neem dan contact met ons op. Dan sparren we er samen over onder het genot van een kop koffie!