Tijdelijk uitzendwerk: De voordelen voor werkgever en werkzoekende opgesomd

Administratie vacatures - PUNT personeelsdiensten

Ben je een werkgever die behoefte heeft aan flexibel personeel? Of juist een werkzoekende op zoek naar vrijheid en uitdagingen? Tijdelijk uitzendwerk biedt dan een goede uitkomst. We zetten de voordelen voor beide partijen op een rij:

Voor de werkgever

Flexibel te werk
Uitzendwerk stelt je als werkgever in staat om snel en eenvoudig in te spelen op schommelingen in de vraag naar arbeid. Je kunt extra personeel aannemen tijdens drukke periodes en het personeelsbestand verminderen wanneer de vraag afneemt.

Besparen op de kosten
Het inhuren van uitzendkrachten kan kosteneffectiever zijn dan het aannemen van vast personeel. Je bent namelijk niet verantwoordelijk voor voordelen zoals ziektekostenverzekeringen, pensioenen en betaalde vakanties voor uitzendkrachten.

Snel die plek gevuld
Wij beschikken over een pool van direct beschikbare kandidaten, wat het proces van het vinden van geschikte kandidaten voor tijdelijke posities kan versnellen. Zit er niet de juiste kandidaat tussen? Dan kunnen wij met onze werving en selectie het sollicitatieproces uit handen nemen en alsnog tijdig een passende match maken met jouw organisatie. 

Voor de werkzoekende

Flexibele werktijden
Uitzendwerk kan geschikt zijn voor werkzoekenden die naar vrijheid en flexibele werktijden zoeken, zoals bijvoorbeeld studenten of ouders met jonge kinderen.

Brede ervaring
Als uitzendkracht heb je vaak de kans om bij verschillende bedrijven en in diverse industrieën te werken, waardoor je een brede en gevarieerde werkervaring opdoet.

Netwerk vergroten
Werken als uitzendkracht geeft je de kans om professionele relaties op te bouwen en contacten te leggen binnen verschillende bedrijven, wat in de toekomst gunstig kan zijn bij het zoeken naar nieuwe kansen.

Altijd eerst kijken naar de behoefte
Naast deze voordelen kunnen er natuurlijk ook uitdagingen zijn bij tijdelijk uitzendwerk. Als partner voor zowel werkgevers als werkzoekenden kijken wij altijd eerst naar de behoefte en wens. Vervolgens overwegen we samen of (tijdelijk) uitzendwerk de beste optie is. 

Ons doel is uiteindelijk om de beste match te maken tussen beide partijen en te zorgen voor wederzijds werkplezier. 


Ben je op zoek naar goede mensen of juist een leuke baan? Neem dan contact met ons op. Dan bespreken we het samen!