Waardering

Team PUNT personeelsdiensten

De 3 praktische manieren om waardering te tonen aan je medewerker

Dat het tonen van waardering als werkgever bijdraagt aan de betrokkenheid van je medewerker, hoeven we je uiteraard niet uit te leggen. Maar hoe laat je nu zien dat je jouw medewerker oprecht waardeert? Wij geven je drie praktische voorbeelden:

Geef persoonlijke complimenten en erkenning

Wellicht beetje cliché, maar zeker niet onbelangrijk. Het wordt in de waan van de dag namelijk geregeld vergeten. En het zijn nu eenmaal de kleine dingen die ertoe doen. Levert jouw medewerker dus uitstekend werk op de vloer? Zeg dan iets positiefs over zijn of haar werk en waardeer de inspanning. Neem de tijd om te zien wat degene heeft gedaan en, nog belangrijker, hóé hij of zij het heeft gedaan. Naast dat je jouw medewerker de waardering toont die deze verdient, kun je op deze manier ook nog eens van elkaar leren.

Bied ontwikkelingsmogelijkheden

Geef je jouw medewerker de kans om zich verder te ontwikkelen in het vak, dan zeg je eigenlijk: ‘Ik geloof erin dat jij dit kunt.’ Of dit nu een opleiding, cursus, training of coaching is – door te laten zien dat je in jouw medewerker wil investeren, voelt degene zich gewaardeerd en betrokken bij jouw bedrijf.

Creëer een positieve werkcultuur

Organiseren van teambuildingactiviteiten, voeren van een open-deur-beleid, creëren van een flexibele werkomgeving en het streven naar een gezonde werk-privébalans. Het zijn enkele voorbeelden die invloed hebben op de positieve werkcultuur in jouw bedrijf. Deze cultuur heeft een enorme impact op hoe je medewerker zich voelt over zijn of haar werk en hoezeer deze zich gewaardeerd voelt door jou als werkgever. Door te zorgen voor een gezonde en positieve werkcultuur, laat je dus zien dat je geeft om het welzijn van je medewerker.

Het is tot slot belangrijkom te onthouden dat elke medewerker anders is en dat waardering op verschillende manieren kan worden getoond. Luister naar je medewerker en vraag degene wat hem of haar motiveert. Op deze manier kun je het beste inspelen op de behoefte van je medewerker en ervoor zorgen dat deze zich gewaardeerd voelt tijdens zijn werk.

 

Ben je op zoek naar meer tips om je medewerker blijvend te binden aan jouw bedrijf? Lees dan ook eens deze blog.

Link naar: https://puntpersoneelsdiensten.nl/betrokkenheid-medewerker/